چگونه نماز گناهان را محو می کند
نماز انسان را در عالمی از معنویت و روحانیت فرو می برد و این عمل عبادی پیوندهای ایمانی فرد را با خدا چنان محکم می سازد که آلودگی ها و آثار گناه را از دل و جان او شست و شو می دهد.
خداوند متعال در آیه 114 سوره هود می فرماید: نماز بگذار در آغاز و انجام روز و ساعاتی از شب، زیرا نیکی ها، بدی ها را از میان می برند، این تذکری است برای آنها که اهل تذکرند".
نمازها حسناتی است که در دل های مومنین وارد شده و آثار معصیت و تیرگی هایی که دلهایشان را از ناحیه سیئات کسب کرده از بین می برد. این یک امید و امتیازی است که خداوند به بندگان خود اهدا نموده است.
آیه 114 سوره هود نشان دهنده اهمیت و تاثیر و قدرت نماز است و این یک فضل و لطف الهی است در حق بندگانش است. او دوست ندارد بندگانش آلوده به گناه شوند و اگر هم گناه کردند، برای محو آن گناه، دستور داده نماز بخوانند، این به این معنی نیست که ما گناه کنیم، بعد نماز بخوانیم تا آن گناه از بین برود، این یک فرصت و امتیاز و فضلی برای بندگان است که سهوا گناه نموده و اصرار بر گناه نداشتند، ولی نمازگزاران واقعی نه تنها گناه می کنند، بلکه از گناه متنفرند و نماز را هم به قصد محو گناه نمی خوانند بلکه عاشق نماز هستند و نماز را دوست دارند و آن را محبوب خود می دانند.
امام حسین(ع)شب عاشورا فرمود: من نماز را برای رضای خدا دوست دارم. رسول خدا(ص)می فرماید: نمازهای پنجگانه برای امت من همچون نهر آب جاری است که بر در خانه یکی از شما باشد آیا گمان می کنید اگر کثافتی در تن او باشد و سپس پنج بار در روز در آن نهر شست و شو کند، آیا چیزی از آن بر جسد او خواهد ماند؟ مسلما نه، همچنین است به خدا سوگند نمازهای پنجگانه برای امت من تردیدی نیست که هر گاه نماز با شرایطش انجام شود، انسان را در عالمی از معنویت و روحانیت فرو می برد. نماز پیوندهای ایمانی فرد را با خدا چنان محکم می سازد که آلودگی ها و آثار گناه را ازدل و جان او شست و شو می دهد. نماز انسان را در برابر گناه بیمه می کند و نیز نماز زنگار گناه را از آینه دل می زداید.
پیامبر اسلام (ص) می فرماید: یا علی! به حق آن خدایی که مرا به نبوت مبعوث داشته، هر کدام از شما برای وضو نماز برخیزید، گناهانش فرو ریزد و چون به درگاه خدا رود و با دل به خدا متوجه گردد و نماز به پا دارد چیزی از گناهان وی بر جای نماند و پس از نماز مانند روزی گردد که از مادر متولد شده و اگر دوباره میان دو نماز گناهی از وی سر زند، همچنان با نماز دوم گناهانش بریزد و به همین ترتیب تا نماز پنجم.
کسی که نمازش را با حضور قلب به جای می آورد، گناهانش پاک و آمرزیده می شود. امام صادق (ع)می فرماید: هر که آگاهانه و با توجه به مفاهیم، دو رکعت نماز بخواند، در حالی نمازش را به پایان می برد که میان او و خدایش هیچ گناهی نمانده است.
رسول خدا (ص) می فرماید: اعمالتان شما را به دوزخ رهنمون می سازد و گویی آتش شما را در برگرفته است. وقتی نماز صبح را به جای آورید، بدین گونه گناهان شما پاک می گردد، پس گناهان باز شما را به دوزخ می راند تا آنکه نمازظهر را به جای آورید، و بدین ترتیب گناهانتان را پاک کنید. باز گناهان شما را مستوجب آتش می کند، تا آنکه نماز عصر را به جای آورید و گناهان را بدین صورت پاک کنید باز مرتکب گناه شدید. بدین ترتیب نماز مغرب، گناهان عصر را می زداید. و نماز عشا گناهان پیش از خود را پاک می کند.سپس به خواب می روید و تا آنگاه که از خواب برخیزید،بر شماگناهی نوشته نخواهد شد.
منبع:سراج اندیشه
برچسب ها : نماز ,